למה יש פער כל כך גדול במחירים בין מדרסים שונים?

במאמרים הקודמים כתבתי באריכות על מהם הגורמים האנטומיים ופתולוגים המרכזיים לנעילת מדרסים. 

כתבתי על הסיבות נפוצות לקניית מדרסים ומוצרים מומלצים. 

כתבתי כיצד לבחור את המדרס הנכון?

במאמר זה ברצוני להתמקד בשאלה;

איך יכול להיות שיש מדרסים הנמכרים ב 100 שח ויש מדרסים הנמכרים ב 2000?

כדי לענות על השאלה הזו, חשוב להבין את ההבדל המרכזי בין מדרסים פשוטים שקונים מוכן, לבין מדרסים מותאמים אישית.

מדרס מוכן מגיע בתבנית מוגמרת וקבועה משמש יותר לריפוד הנעל או ההליכה ולבלימת זעזועים, אך אינו מותאם במיוחד לפי הקימורים והקשתות של הרגל.

לעומת זאת מדרס מותאם אישית הוא מדרס המוכן במעבדה לפי צורת הרגל של המטופל. המדרס אינו מוכן מראש והמטופל נדרש לבדיקת כף הרגל על מנת שיוכל לקבל את המדרס מובנה ומותאם בצורה אישית לרגלו.

גם בהתאמה אישית ישנם מספר שיטות להכנת המדרס;

השיטה השמרנית

השיטה השמרנית ליצירת מדרסים מתבססת על הטבעת הרגל בתוך ספוג או גבס, כך שהספוג מקבל את צורת הרגל. ועל פי התבנית שנוצרה בספוג מכינים את המדרס.

בשיטה זו ישנם כמה בעיות מרכזיות:

1. לא משנה אם ההטבעה נעשית בעמידה (דריכה בעומס מלא) בישיבה (דריכה בעומס חלקי) או כשהרגל באוויר (הטבעה חיצונית) – הרי שהתבנית המתקבלת משקללת מצב נתון אחד בלבד. צורת כף הרגל בעמידה , בישיבה, או כשהיא באוויר. והרי כף הרגל משנה את צורתה ואת המבנה שלה בהתאם לעומס המופעל עליה. ולכן הפתרון של המדרס יהיה טוב רק למצב אחד בלבד.

2. המדרס אינו מותאם ישירות לכף הרגל, אלא עובר "המרה". צורת הרגל מוטבעת ומוטמעת בספוג או בגבס, ומשם עוברת המרה למדרס. שלב ההמרה הוא שלב שעלול לפגום בדיוק של הקימורים והגבשושיות העדינות.

והחסרונות הללו קיימות כמעט בכל השיטות הנהוגות להכנת מדרסים; חבישת גבס, פלטת לחיצה, או קופסת קצף.

 

השיטה המתקדמת

מהסיבות הנ"ל  השיטה המומלצת ביותר להכנת מדרס מותאם אישית, היא שיטת המעבדה. 

בדיקה של המטופל על גבי מעבדת הליכה וסריקה של הרגל גם במצב עמידה וגם במצב הליכה. את תוצאות הסריקה רואים על גבי המסך בצורה ויזואלית וברורה. והמחשב מנתח בצורה מדויקת את סוג המדרס הדרוש, את צורת המדרס הבסיסית, וגם את התוספות הנדרשות מעל למדרס.

 

לאחר ניתוח התוצאות, מכינים את המדרס על גבי הרגל של המטופל עצמו. ללא המרות וללא "תהליכי אמצע" שפוגעים בַּדִיוּק של ההתאמה.

 

לאחר הבדיקה, ההתאמה, וההכנה, עוברים לשלב הביקורת. מהו שלב הביקורת ומדוע הוא חשוב?

אחרי שמתחילים ללכת עם מדרס, השאיפה היא שהמדרס ישנה את מהלך ההליכה והיציבה של האדם לטובה, באופן כזה שימנע כאבים ויתמוך בגוף בצורה המיטבית. אלא מאי? לגוף קצב משלו. אי אפשר לשנות רגליים ביום או יומיים. התהליך כולו יכול לקחת מספר חודשים שבהם הרגל "מתעצבת" מחדש. שרירים מסוימים מתחזקים, שרירים מסוימים נירפים. עצמות מתגמשות ונבנות ועוד ועוד.

ולכן במהלך החודשים הראשונים למדרס חשוב שיהיה ליווי מקצועי מתאים. חשוב להבין את הרגשת המטופל ואת החוויה שלו מהמדרס, ולבצע את ההתאמות הנדרשות. לפעמים שינוי קל במדרס, הוא שינוי גדול לאדם…

ולסיכום

ההבדלים במחירים נובעים מההבדל בין:

  • מדרס מדף למדרס מותאם אישית
  • שיטות שונות באבחנת ובסריקת הרגל
  • שיטות שונות בהכנת המדרס
  • סוג החומר ממנו עשוי המדרס (דיילי, ספורט, קשיח, חצי קשיח, וכו')
  • ליווי והדרכה מקצועי לאחר נעילת המדרס
  • זמן האחריות שיש על המדרס

אם את או אתה סובלים מבעיה המצריכה מדרסים  אתם יותר ממוזמנים לפנות אלינו "אורון מדרסים" יש לנו סניף בעפולה (שדרות יצחק רבין 20) ובקרית טבעון (רח' השקדים 1-אורון מדרסים קרית טבעון בוויז) וכן מספקים שירות הגעה עד הבית (בתיאום מראש) נכין לכם מדרסים בהתאמה אישית ברמה הגבוהה ביותר. עם מעבדת הליכה מהמשוכללות ביותר בארץ. ונלווה אותכם עד שתצאו מסופקים, מרוצים, ומחויכים.

אני יושב בסניף קרית טבעון  אך אם תגידו שהגעתם דרך רוזן מדיקל תקבלו הנחה משמעותית בכל הסניפים. 

ליצירת קשר: 0548315926

שלום, אני לוי, אח רפואי מוסמך ומומחה בפדיקור רפואי.
מומחה לפדיקור רפואי

בוגר תואר ראשון באחיוּת (B.N.S) מהמכללה האקדמית תל אביב-יפו ובעל תעודת הסמכה ממשרד הבריאות. בעל מומחיות בפדיקור רפואי, עם דגש מיוחד על טיפול במטופלים סוכרתיים, עם ניסיון של כ-4 שנים בתחום.

הטיפולים שלנו
בלייכטר מדיקל