השאיפה אצל מטופל עם ICP מעל 15 מ"מ כספית ; הוא CO2 נמוך כדי להוריד רמת החומציות בדם.
רקע כללי: המוח מורכב מרקמת המח, כלי דם, ונוזל השדרה (CSF). המח הוא קופסא קשיחה, ולכן עלייה בנפח של אחד מאלו יגרום לעלייה בלחץ. Intracranial pressure– לת"ג מוגדר מעל 15 מ"מ כספית. ככל שהלחץ בתוך המח עולה, קשה יותר לדם לזרום בתוך העורקיקים הקטנים (בגלל הלחץ הרב המופעל עליהם מבחוץ) וחוסר חמצן למח גורם לנזקים חמורים, ולפעמים בלתי הפיכים. סכנה חמורה נוספת, היא הרניאציה. הרניאציה הוא מצב שבו רקמת מח ממדור שבו הלחץ גבוה, נדחקת, למדור אחר שבו הלחץ יותר נמוך. והדחיקה הזו גורמת לנזק ישיר לרקמת המח עצמו. כמו כן לת"ג יכול להוביל לשינויים בדפוסי נשימה עקב לחץ על מרכז הנשימה במח.
מטרת הטיפול העיקרית ב Intracranial pressure הוא הורדת הלחץ בתוך הגולגולת ואיפשור זרימה נאותה של דם בתוך המח.
דרכי הטיפול: השכבה בזווית 30-45 מעלות, כדי שיהיה קל לדם להתנקז מטה. לא לסובב את הראש לצדדים (Flexia) כדי למנוע לחץ על הוורידים המנקזים בצוואר. תרופות משתנות להורדת כמות המים במח. הורדת ריכוז CO2 לכיווץ עורקיקים. ברביטורטים להורדת הדרישות המטבליות של המח, (ובכך המח יזדקק לפחות חמצן). אם הלת"ג נוצר בעקבות בצקת, נותנים גם קורטיקוסטראוידים להורדת הבצקת.
הסבר התשובה: העורקיקים במוח רגישים לשינוי בריכוז הגזים בדם, ירידה בלחץ החלקי של CO2 גורם לעליה ב-pH (ירידה בחומציות), וזה גורם לכיווץ עורקיקים במח וירידה בלחץ.